Zwangerfit / Moederfit

Wil je fit blijven tijdens en/of na de zwangerschap en op een verantwoorde manier bezig zijn met je lichaam? Dan is ZwangerFit / MoederFit iets voor jou! 


Een actieve leefstijl tijdens de zwangerschap heeft een positief effect op zowel de zwangerschap als de bevalling. Deze cursus is gericht op zwangeren en pas bevallen vrouwen, die onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut willen werken aan fitheid tijdens en na de zwangerschap.

Maaike Jansen

Bekkenfysiotherapeut

BIG: 49056571004

AGB: 04118541

Contact

Elise Jansen of Lorkeers

Bekkenfysiotherapeut

BIG: 59915883204

AGB: 04121765

Contact
Zwangerfit / Moederfit

Programma

Tijdstip

ZwangerFit
Woensdag 18.30 - 19.30
MoederFit
Woensdag 19.45 - 20.45
Gecombineerd
Vrijdag 16.00 - 17.00
Tijden gelden tot 1 april 2024, daarna zal er een nieuw rooster komen.

ZwangerFit 


De groepslessen vinden plaats in de oefenzaal. In deze actieve lessen is er aandacht voor het verbeteren van conditie, spierkracht, coördinatie en stabiliteit. Er is veel aandacht voor preventie van rug- en bekkenproblemen en het goed functioneren van de bekkenbodem. Daarnaast is er ook aandacht voor ontspanning en ademhaling. 


Deelname aan ZwangerFit kan vanaf 16 weken zwangerschap tot aan de bevalling. 


MoederFit 


Vanaf 4-6 weken na je bevalling kun je weer starten met de MoederFit-training. Het doel is op een verantwoorde manier werken naar een goede conditie en goed herstel na de zwangerschapsperiode. In dit traject is er naast conditie, kracht, coördinatie en stabilisatie veel aandacht voor het herstel van de buik- en bekkenbodemspieren. Dit zorgt ervoor dat je hierna op een goede manier je “eigen” sport weer kunt hervatten!

Kosten

In 2024 hebben wij contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. De meeste fysiotherapeutische behandelingen zitten niet in het basispakket. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt is afhankelijk van uw aanvullende polis die u heeft afgesloten bij uw verzekeraar. Sommige behandelingen, zoals na een operatie, worden wel uit het basispakket vergoed vanaf de 21e behandeling. Twijfelt u over uw situatie? Neem gerust contact op.