Manuele therapie

Manuele therapie is een specialistische vorm van fysiotherapie, die zich richt op diagnostiek en behandeling van functiestoornissen van gewrichten en de wervelkolom in het bijzonder. De manueel therapeut kan door middel van passief mobiliserende of manipulerende technieken pijn en bewegingsbeperkingen opheffen, ondersteund met gerichte oefentherapie, adviezen en instructie. De manueel therapeut beschikt over uitgebreide kennis van het bewegingsapparaat en past deze toe op basis van het laatste wetenschappelijk onderzoek. De manueel therapeut zal in overleg met de patiënt, de ervaringen van de therapeut en het laatste wetenschappelijke bewijs het behandelplan opstellen, om zo tot een optimaal resultaat te komen.

Tom Vastert

Fysiotherapeut en Manueel Therapeut

BIG: 79061132704

AGB: 04122739

Contact
Manuele therapie

Toepassing


Manuele therapie is vooral geschikt voor: 

  • Lage rugklachten zoals ischias- en herniaklachten 
  • Blessures (terugkerend) 
  • Nek-, schouder- en armklachten 
  • Hoofdpijn- en duizeligheidsklachten 
  • Heup- en beenklachten 
  • Alle andere gewrichtsklachten en klachten aan het houdings- en beweegapparaat 


Geregistreerd master manueel therapeut


Tom Vastert is geregistreerd master manueel therapeut sinds 2013 en lid van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). Tevens is hij lid van het Rugnetwerk Twente (RNT). Ook de manueel therapeut is vanaf 1 januari 2006 zonder verwijzing direct toegankelijk.

Kosten

In 2024 hebben wij contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. De meeste fysiotherapeutische behandelingen zitten niet in het basispakket. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt is afhankelijk van uw aanvullende polis die u heeft afgesloten bij uw verzekeraar. Sommige behandelingen, zoals na een operatie, worden wel uit het basispakket vergoed vanaf de 21e behandeling. Twijfelt u over uw situatie? Neem gerust contact op.